Recept
Vårkyckling med grön gnocchi och balsamicosås
Har du aldrig gjort egna gnocchi? Det är så lätt, och roligt! Vi serverar dem gärna gröna i den här rätten med kyckling och en härligt djup, krämig och smakrik sås på kycklingbuljong och balsamvinäger.
Ingredienser
(Precis som ofta med italiensk husmanskost så finns här inga kvantiteter utskrivna, det är istället känslan som får styra.)
- Kyckling
- Potatis
- Ramslök
- Spenat
- Balsamvinäger
- Kycklingbuljong
- Broccoli
- Smör
- Äggula
- Vetemjöl
- Salt
- Peppar
Gör så här
Kyckling
Stek och tillaga kycklingen i ugnen krydda med salt och peppar.
Balsamicosås
- Använd kycklingskrovet till att göra din egen buljong.
- Rosta det i ugnen innan du kokar det tillsammans med morot, lök och selleri.
- Låt buljongen koka ned, tillsätt balsamvinäger och koka samman till en sås.
- Smaksätt med salt och ev. lite socker.
Sauterad spenat
Koka spenat och stek med vitlök och olivolja, smaka upp med salt.
Broccolikräm
Koka broccoli i stat vatten, mixa med stavmixer och blanda med smör, smaka upp med salt.
Gnocchi
- Koka potatis mjölig, låt svalna och mosa.
- Mixa samman spenat och ramslök, blanda ned i potatisen.
- Tillsätt äggula och vetemjöl, knåda samman till en deg.
- Rulla ut i en centimeter breda rullar, skär dem i en centimeter långa delar, rulla till små bollar.
- Koka i saltat vatten. När de flyter upp är de klara.
Uppläggning
Du kan såklart göra som du vill men våra kockar gör såhär.
- Lägg den sauterade spenaten mitt på tallriken.
- Lägg gnocchi runt om
- Bygg upp höjden med kycklingen ovanpå spenaten.
- Broccolikrämen spritsas i en ring kring rätten.
- Häll balsamicosåsen innanför ringen.
- Servera och njut!
Vintips
Terreno Chianti Classico
Det perfekta vinet till den här rätten är mustigt med en frisk bärighet. Den härliga syran balanserar krämigheten i gnocchin och de delikata smakerna på tallriken lyfter med det här smakrika röda.
Nr: 2373
Pris: 145 kronor