Recept
Spaghetti al ragù
Italiensk köttfärsås på högrev
Få maträtter är så omfamnande som spaghetti och köttfärssås. Gör den på högrev i bitar och med äkta italienska smaker. Få ingredienser, lättlagad och gudomligt god!
Ingredienser
- Högrev
- Selleri
- Morot
- Vitlök
- Sharlottenlök
- Vitlök
- Timjan
- Rosmarin
- Salvia
- Rött vin
- Krossade tomater
Gör såhär
1. Skär köttet i bitar, ca en cm stora.
2. Finhacka morot, selleri, schalottenlök och vitlök
3. Värm en stekpanna med olivolja och stek köttet lätt.
4. Värm en annan stekpanna med olivolja och stek morot, selleri, schalottenlök och vitlök.
5. Lägg i köttet i grönsakshacket, tillsätt vin och låt koka av i ca 5 minuter.
6. Tillsätt tomater och vatten samt örter och låt koka på låg värme i ca 2 timmar.
7. Rör om då och då och tillsätt mer vätska vid behov.
8. Koka pastan någon minut kortare än anvisning i saltat vatten.
9. Häll av pastavattnet och blanda med såsen.
10. Servera med parmesan och ett gott glas vin.
Vintips
Il Momento di Terreno är ett charmigt vin med läskande körsbärstoner, lätt kryddighet och behaglig strävhet. Till den här italienska köttfärssåsen kommer vinets toscanska örtighet fram lite extra.