Recept
Pasta Toscana
– med salsiccia, fänkål och rött vin
Vi kan inte tänka oss ett liv utan pasta. Kan du? Det här värmande husmorsreceptet fyller både buk och sinne med ren, italiensk kärlek.
INGREDIENSER
(Precis som ofta med italiensk husmanskost så finns här inga kvantiteter utskrivna, det är istället känslan som får styra.)
- Pasta (vi använder linguine men till den här rätten passar både lång och kort pasta)
- Salsiccia med fänkål
- Fänkål
- Rött vin
- Tomatpuré alt. soltorkade tomater
- Parmesan
- Persilja
GÖR SÅ HÄR
- Skär fänkål i fina små skivor.
- Ta ut färsen ur salsicciakorvarna och finfördela.
- Stek fänkål och salsicciafärs i en riktig mängd olivolja.
- Häll över en skvätt rött vin och tomatpuré (alt. finhackade soltorkade tomater). Låt steka tills fänlålen mjuknat.
- Koka upp vatten i en stor kastrull. häll i salt och släng i pastan. Koka tills nästan al dente.
- Häll pastan i stekpannan med såsen tillsammans med en skvätt pastavatten. Rör runt och låt avsluta koktiden tillsammans.
- Servera och toppa med parmesan och en persiljekvist.
Buon apetito!
Vintips
Terreno Chianti Classico är ett smakrikt, rött kvalitetsvin från Toscana med en typisk karaktär av Sangiovese. Med läskande bärighet och balanserad kryddighet är det här vinet en perfekt match till den här värmande rätten.
Vinet finns att köpa på Systembolaget och i vår webbshop.