Recept
Oxkind med tryffelpolenta
Guanciale di manzo
Tänk dig en höstkväll i köket. Kyliga vindar viner utanför i skymningen och på spisen puttrar en varm, väldoftande gryta. I glaset ett gott mustigt, rött vin och ur högtalaren skön musik. Doften av tryffel sprider sig i huset och snart kommer gästerna.
Ingredienser
- Oxkind
- Selleri
- Morot
- Rött vin
- Champinjoner
- Pancetta
- Polenta
- Tryffel
- Parmesan
- Kalvfond
Gör så här
Oxkind
- Stek oxkind med salt och peppar.
- Stek fint hackad selleri, morot, vitlök och chili i olivolja i en separat stekpanna. Tillsätt kalvfond, och rött vin.
- Lägg i oxkinden och låt koka långsamt i två timmar.
- Stek champinjoner med tärnad pancetta.
- Sila såsen från oxkinden, blanda med champinjoner och pancetta.
Polenta
- Koka upp lika delar grädde och vatten.
- Lägg i polenta och koka i ca 20 minuter.
- Krydda med salt, peppar, parmesan och tryffel.
Lägg upp polenta och oxkind, toppa med rucola och skivad färsk tryffel.
Vintips
Terreno Chianti Classico är ett rivigt rött kvalitetsvin från Toscana med en typisk karaktär av Sangiovese. Med läskande bärighet och balanserad kryddighet är det här vinet en perfekt match till den här värmande och smakrika rätten.