Recept
Gnocchi med smör och salvia
Gnocchi Burro e Salvia
Det italienska köket är både lättlagat och gudomligt gott. Idag tipsar vi om en klassisk italiensk rätt från den italienska trattorian Terreno Deli.
Gnocchi är pasta tillverkad av potatis. Den finns att köpa färdig men kan även tillverkas hemma för den som har lust och lite extra tid. Rätten är vegetarisk och byts ost och smör ut kan den även bli vegansk.
Ingredienser
- Gnocchi
- Salvia
- Burro
- Vitlök
- Chili
- Parmesan
- Pecorino
- Salt
- Peppar
Gör så här
1. Stek chili och vitlök i olivolja.
2. Lägg i salviablad och en rejäl klick smör.
3. Koka upp vatten, lägg i gnocchi och koka tills de flyter upp. Häll av vattnet.
4. Lägg i gnocchi i stekpannan tillsammans med de andra ingredienserna. Riv över parmesan och pecorino, rör snabbt så det blir till en kräm.
5. Lägg upp och garnera med ett färsk salvia, servera.
Vintips
Till de krämiga smakerna av smör, lagrad italiensk ost, salvia och den mjuka gnocchi-pastan är det väldigt gott med ett lätt, rött vin med en läskande syrlighet såsom t.e.x. Il Momento di Terreno framställt av den toscanska druvsorten sangiovese som har en rustik men samtidigt elegant karaktär.