Recept
Bruschetta con cime di rapa e ricotta
Det italienska köket är ofta naturligt vegetariskt. En bruschetta kan varieras i all oändlighet och det rostade brödet toppas med i stort sätt vad som helst. Den klassiska toscanska bruschettan täcks med hackade tomater kryddade med basilika, vitlök och olivolja. Det här är en annan variant med vildbroccoli, ricottaost, vitlök och chili. En perfekt förrätt till vårens alla festligheter.
Ingredienser:
- Vildbroccoli
- Skivat bröd
- Vitlök
- Färsk ricotta
- Chili
- Olivolja
- Salt
- Vitt vin
Gör så här:
- Koka vildbroccoli i tre minuter i lätt saltat vatten.
- Värm olivolja i stekpanna med chili och vitlök.
- Lägg i vildbroccoli tillsammans med en skvätt vitt vin och salt.
- Grilla brödet.
- Dra en vitlöksklyfta över brödet efter behag.
- Bred på den färska ricottan och lägg på den stekta vildbroccolin.
- Ringla över olivolja och servera.
Ps: Använd en olivolja av bra kvalitet, det gör hela skillnaden.
Vintips:
Bianco di Stella, ett vitt vin från Toscana framställt av de lokala druvsorterna Trebbiano och Malvasia. Friskt och fruktigt med inslag av grapefrukt och äpple. Vinet är ekologiskt.