Recept
Bigoli al tartufo
- lyxig variant på Spaghetti Carbonara med tryffel
Lyxa till vardags-carbonaran med tryffel och färsk pasta. Våra kockar stillar gärna din längtan efter italiensk mat lagad med kärlek – på plats i vår restaurang, som take away eller genom att dela med sig av sina allra bästa recept.
Lyxa till vardags-carbonaran med tryffel och färsk pasta. Till det här receptet används pasta av sorten bigoli som är en handrullad lite grövre spaghetti men det går även bra att göra den med annan färsk, lång pasta. Tryffelkräm kan köpas i välsorterade mat- och delikatessbutiker. Var noga med att se efter så att den innehåller äkta tryffel och inte tryffelextrakt.
Ingredienser
- Färsk pasta av typen Bigoli
- Grädde
- Tryffelkräm
- Färsk vårtryffel
- Parmesan
- Vitlök
- Äggula
- Salt
- Peppar
Gör så här
- Koka upp pastavattnet och koka pastan enligt beskrivning.
- Finhacka vitlök och stek i olivolja på låg värme en kort stunt, tillsätt grädde, tryffelkräm, salt och peppar.
- Blanda ned pastan i tryffelsåsen, riv över parmesan och rör runt
- Lägg upp på en tallrik och garnera med äggula och riven färsk tryffel
- Innan du äter, rör ned äggulan i pastan. Njut!
Vintips
Terreno bianco di Stella
Till den krämiga pastan serveras ett friskt och syrligt vitt vin som fint bryter av och friskar upp samtidigt som det lyfter upp smaken av tryffeln. Doft av mandelblom, citrus och ärtskott som återkommer i en syrlig tappning i smaken.