Nyheter
Dags för skörd på The Winery Hotel
- Upplev en vingård i skördetid
Det närmar sig skörd på The Winery Hotel. Druvor från vingården Terreno anländer till hotellet och dagarna fylls av skördeaktiviteter. Skörden 2021 infaller i år helgen 17-18 september.
Vin är konst och att göra vin ett hantverk. Varje år plockas druvor i Toscana som, direkt efter skörd, transporteras till The Winery Hotel för vidare förädling. Druvorna sorteras, pressas och pumpas in i tankarna i vineriet i lobbyn – allt under en dag.
I år sammanfaller skörden med helgen 17-18 september. Då anordnas flertalet skördeaktiviteter såsom skördevisning i vineriet, ekfatsprovning eller den pedagogiska vinprovningen Wine Evolution som ger en inblick i förvandlingen från druva till färdigt vin. Till provningarna.
För att få en helhetsupplevelse av skörden kan man välja att stanna över natten på hotellet. Paketet Wine, Dine, Sleep innefattar allt – boende, skördeprovningar och middag.
För de vinentusiaster som aldrig kan få nog påbörjas även 2021-års upplaga av helårsprogrammet Winemaker for a Year. En djupdykning i konsten att göra vin som pågår under hela framställningen på ett drygt år.
Läs mer om skörden och allt som händer på The Winery Hotel när druvorna kommer till stan.