Blogg
Råbiff - så lyckas du!
5 smarta knep till godaste råbiffen
Råbiff och Chianti Classico - det är meningen med livet!
Så tycker vi och därför har vi tagit fram en lista på hur du bäst lyckas med din råbiff hemma samt ger tips på godaste vinet att servera till.
1. Kvalitet
Använd alltidingredienser av hög kvalitet. Vi maler gärna ekologiskt, nötytterlår från närliggande gård till vår råbiff.
2. Majonnäs
Det finns många sätt att göra råbiff på och vi väljer att blanda till den med en egenslagen kaprismajonnäs. Då blir biffen härligt krämig. Utöver den, finhackad charlottenlök, salt, peppar och olivolja.
3. Konsistenser i balans
Den smakrika och krämiga biffen serveras med len, bakad äggula och kaprismajonnäs. Genom att toppa med friterad kapris får vi en härligt krispig känsla. Ärtskott, frisésallad eller något annat grönt balanserar upp med en frisk och tuggig känsla.

4. Smaker i harmoni
På samma sätt som vi vill skapa konsistenser i balans vill vi även att smakerna finner harmoni tillsammans. De mjuka och lena smakerna kontrasteras av någonting syrligt såsom picklad gurka eller lök samt någonting salt, t.ex kapris.
5. Servera ett vin som lyfter smakerna på tallriken
Genom att välja "rätt" vin kan du få råbiffen att smaka ännu bättre. Druvsorten sangiovese till exempel, har en karakteristisk läskande syrlighet som passar perfekt till krämigheten i råbiffen. A match made in heaven!
VINTIPS
Terreno Chianti Classico
Terreno Chianti Classico är ett smakrikt, rött kvalitetsvin från Toscana med en typisk karaktär av Sangiovese. Med läskande bärighet och balanserad kryddighet är det här vinet en perfekt match till råbiff.
Vinet finns att köpa på Systembolaget.
LÄS MER
Chianti Classico Masterclass
Upptäck den tidlösa elegansen i en av Italiens mest ikoniska vinregioner i vår Chianti Classico Masterclass. Den 23 april fördjupar vi oss i hjärtat av Toscana och utforskar de unika egenskaper som gör Chianti Classico till en av världens mest uppskattade vinstilar.
Philip Howard gör exklusivt gästspel på The Winery Hotel – torsdag
Den 1-2 maj välkomnar The Winery Hotel Philip Howard till Sverige för ett unikt gästspel i restaurang Terreno Kitchen. Under två kvällar serveras en limiterad sexrättersmeny där Londons kulinariska scen möter nordiska smaker.
Torsdag, 01 maj - 17:00Engelskt mousserande vs. Champagne - Torsdag
En bubbelprovning där två världar av eleganta bubblor mot varandra – klassiska champagner från Frankrike och spännande mousserande viner från England. Upptäck skillnaderna i smak, doft och stil och lär dig vad som gör varje glas till en upplevelse utöver det vanliga.
Philip Howard gör exklusivt gästspel på The Winery Hotel – fredag
Den 1-2 maj välkomnar The Winery Hotel Philip Howard till Sverige för ett unikt gästspel i restaurang Terreno Kitchen. Under två kvällar serveras en limiterad sexrättersmeny där Londons kulinariska scen möter nordiska smaker.
Fredag, 02 maj - 17:00Engelskt mousserande vs Champagne - Fredag
En bubbelprovning där två världar av eleganta bubblor mot varandra – klassiska champagner från Frankrike och spännande mousserande viner från England. Upptäck skillnaderna i smak, doft och stil och lär dig vad som gör varje glas till en upplevelse utöver det vanliga.
Fredag, 02 maj - 17:00Champagneprovning
Chamapgneprovning ledd av vår chefssommelier där du får smaka 4 noggrant utvalda champagner och lära dig mer om deras ursprung, tillverkningsmetoder och karaktäristiska stilar.
Onsdag, 14 maj - 18:00Chianti Classico Masterclass
Upptäck den tidlösa elegansen i en av Italiens mest ikoniska vinregioner i vår Chianti Classico Masterclass. Den 11 juni fördjupar vi oss i hjärtat av Toscana och utforskar de unika egenskaper som gör Chianti Classico till en av världens mest uppskattade vinstilar.
Onsdag, 11 juni - 18:00Guidad tur i vineriet
Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.
Återkommande vinprovningar
Varje vecka måndag till lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.