Blogg
Desserthantverk
Dekorera tårtan som ett proffs
Vår dessertmästare Maria gör tårtor som äts med både öga och gom. Här delar hon med sig av sina fyra bästa tips för vackrare dekorationer.
1. Använd samma smaker på tårtan som inuti den
Har du en tårta som fyllts med hallonmousse, dekorera den med färska hallon. Låt smakerna i tårtan få synas på toppen. Då undviker du konfrontation mellan förväntningar och verklighet.
2. Lägg snittytan uppåt
Dekorera du med frukter och bär, välj de finaste du hittar och skär dem så att formerna kommer fram. På den här tårtan ser vi hur ljuset får de skurna hallonen att blänka.
3. Less is more
Hejda din ambitiösa kreativitet och välj noga vad du dekorerar med. Balans i kompositionen väger tyngre än överdådighet och maxad dekorationsyta.
4. Lek med konsistenser
Mjukt, krämigt, krispigt, saftigt. Låt konsistenser mötas och skapa harmoni. Maria använder här vackra kulor med smak av dulce di leche för att ge en fin krispig kontrast till övrig dekoration.
Njut av Marias desserter
Blir du nyfiken på att smaka Marias vackra och goda desserter? I vår restaurang Winery Kitchen serveras kreationer hon skapat utefter smakerna i vinet som serveras till.
Kom och njut med alla dina sinnen!