Blogg
Dags för druvskörden 2020
– en hyllning till hantverket vinmakeri
Helgen 18-19 september är det dags för årets skörd. Nyplockade druvor anländer från Toscana och dagarna fylls av skördeaktiviteter.
Hos oss på The Winery Hotel är vin en konst och att göra vin ett hantverk. Varje år plockas druvor i Toscana som, direkt efter skörd, transporteras till Stockholm för vidare förädling. Druvorna sorteras, pressas och pumpas in i hotellets tankar i vineriet i lobbyn – allt under en dag. Skördedagen är den viktigaste dagen på året på vingården och därmed även på The Winery Hotel.
I år sammanfaller skörden med helgen 18-19 september. Besökare välkomnas att ta del av flertalet skördeaktiviteter såsom, till exempel, vinprovningen Wine Evolution som ger en inblick i förvandlingen från druva till färdigt vin. För de som vill djupdyka ännu lite till anordnas en masterclass med druvan i fokus. Kvällarna avslutas på uppsluppet vis med skördemiddagar i hotellets italienska trattoria Terreno Deli.
Nytt för i år är möjligheten att följa vinframställningen på närmare håll än någonsin tidigare. ”Winemaker for a Year” är ett fördjupande program som sträcker sig över ett drygt år och kulminerar i en låda av det egna vinet. Läs mer här.
En annan nyhet är att The Winery Hotel i år, för första gången, plockar druvorna direkt från den egna ekologiska vingården Terreno i Chianti Classico-området i Toscana.
Välkomna!